انتشار: 28 تیر 1403
بروزرسانی:
25 خرداد 1404

غنچه‌های درخت میخک باید بلافاصله پس از باز شدن چیده و خشک شوند، یعنی قبل از آنکه رنگ خاکستری و ارغوانی آنها به قرمز تیره تبدیل شود. میخک به عنوان بی‌حسی موضعی برای تسکین درد دندان، ضد نفخ و ضد عفونی‌کننده مورد استفاده دارویی قرار می‌گیرد. همچنین به عنوان چاشنی معطر و مقوی کاربرد دارد. شاید تا کنون میخک را صرفاً به عنوان یک ادویه خوشبو می‌شناختید، اما لازم است بدانید که این گیاه معطر در صنعت عطر و ادکلن نیز نقش بسیار گسترده‌ای دارد. علاوه بر رایحه جذاب، خواص درمانی فراوانی دارد که بوییدن آن باعث خواب آرام و کاهش استرس می‌شود.

http://cctvservices.ir

۳) میخک در پیشگیری و حتی درمان سرطان نقش دارد. ۲) میخک تقویت‌کننده مغز است و افرادی که حافظه ضعیفی دارند باید از دم‌کرده میخک استفاده کنند. نام این درخت به خاطر غنچه‌های خشک شده کوچکش است که به شکل میخ کوچک و طول حدود یک سانتی‌متر می‌باشد. پیش از کاشت، گندزدایی بستر از وظایف مهم پرورش‌دهنده است که با استفاده از متیل بروماید، کلروپکرین یا بخار آب انجام می‌شود. افرادی که دچار سردرد می‌شوند، بهتر است از این گیاه بهره ببرند.

دمنوش گل میخک درجه 1

در این فرآیند مجله خبری گل و گیاه، بوته‌های گل جانبی پایین تا ۶ گره زیر جوانه انتهایی حذف می‌شوند. بهترین زمان حذف جوانه وقتی است که جوانه گل انتهایی به قطر ۱۵ میلی‌متر رسیده و جوانه زیرین به حدی رشد کرده باشد که به آسانی جدا شود. همچنین می‌توانید گل میخک کامل را به مدت ۵-۱۰ دقیقه در آب جوش دم کنید تا یک فنجان چای میخک تهیه شود. میخک دارای مزایای بالقوه فراوانی مانند کنترل قند خون و جلوگیری از رشد باکتری‌ها است. انسولین هورمونی است که مسئول انتقال قند از خون به سلول‌ها می‌باشد.

  • گل میخک مانند تمام گل‌ها و گیاهان دیگر نیازمند مراقبت و نگهداری اصولی است که باید به شکل کامل رعایت شود تا شاهد گل‌های باکیفیت و رشد مناسب باشیم.
  • همچنین، میخک به عنوان تب‌بر، کرم‌کش، قاعده‌آور، تونیک و مقوی استفاده می‌شود.
  • این گیاه دارای پوسته خاکستری و شاخه‌های افراشته است که ظاهری مخروطی یا استوانه‌ای به آن می‌بخشد.

برای تسریع ریشه‌دهی، توصیه می‌شود محل تماس ساقه با خاک زخم شود. میخک به روش‌های مختلفی مانند قلمه، بذر، خواباندن و تقسیم بوته تکثیر می‌شود، اما در سطح تجاری عمدتاً از طریق قلمه انجام می‌گیرد و بهتر است قلمه‌های ریشه‌دار از تولیدکنندگان دارای نمونه‌های بدون ویروس و ایندکس‌شده تهیه شوند.

چای میخک [ویرایش]

برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، استفاده از آب یون‌زدایی شده یا تقطیر شده توصیه می‌شود. همچنین در محلول‌های نگهدارنده از ترکیباتی مانند ۸-هیدروکسی کوینولین و شرایط اسیدی با pH حدود 3.5 برای کاهش رشد میکروارگانیسم‌ها استفاده می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که در انتخاب ارقام میخک، بهتر است انواعی که از نظر تولید اتیلن حساسیت کمتری دارند انتخاب شوند، زیرا عمر پس از برداشت طولانی‌تر خواهد بود. اگر به هر دلیلی داروهای ضد انعقاد خون مصرف می‌کنید، هرگز از میخک استفاده نکنید. مصرف بیش از حد میخک ممکن است مشکلات گوارشی، بیماری‌های کلیه و کبد و گاه اختلالات تنفسی ایجاد کند.

میخک صدپر

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *