۱۱:۴۳ ۱۵ خرداد ۱۴۰۴

آی آر آر اس اس ـ سعید نظری هاشمی اظهار داشت: ذبح سنتی دام و تماس با خون، ترشحات و لاشه دام آلوده هنگام ذبح، یکی از علل ابتلا به بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، به ویژه تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو است.

وی افزود: متأسفانه هنوز در برخی مناطق کشور افراد با خرید دام زنده از محل‌های غیرمجاز و ذبح سنتی دام، خود را در معرض خطر این بیماری قرار می‌دهند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو در فصل‌های گرم سال بیشتر شایع است، گفت: ذبح‌کنندگان، قصابان، کارکنان کشتارگاه‌ها، دامداران، چوپانان، دامپزشکان و زنان خانه‌دار که با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده در تماس هستند، در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند و باید نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت نمایند.

وی تاکید کرد که از ظاهر دام نمی‌توان به سلامت آن پی برد و به شهروندان توصیه نمود برای حفظ سلامت خود و دیگران از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کرده و دام مورد نیاز خود را از مراکز عرضه بهداشتی خریداری و در کشتارگاه‌های تحت نظارت اداره دامپزشکی ذبح کنند.

هاشمی نظری به ذبح‌کنندگان توصیه کرد که حتماً از تجهیزات محافظ مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و پس از ذبح، ابزار خود را ضدعفونی نمایند. همچنین نباید خونابه‌ها را در محیط رها کنند و باید به روش بهداشتی دفع شوند.

وی با توجه به اینکه ویروس تب کریمه کنگو در دمای منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد تا یک سال زنده می‌ماند، تاکید کرد گوشت دام تازه ذبح شده نباید بلافاصله پس از ذبح داخل فریزر قرار گیرد.

به گفته هاشمی نظری، گوشت و سایر احشای تازه ذبح شده باید حداقل ۲۴ ساعت در یخچال با دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود تا با فرآیند اسیدی شدن، ویروس احتمالی موجود از بین برود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به خانم‌های خانه‌دار توصیه کرد ضمن خرید گوشت از مراکز معتبر و مورد تأیید دامپزشکی، هنگام شستشو و خرد کردن گوشت حتماً از دستکش استفاده کنند.

وی هشدار داد که برای پیشگیری از بیماری نباید جگر تازه و گوشت تازه را به صورت خام یا نیم‌پز مصرف کرد.

معاون بهداشت دانشگاه انتقال بیماری از طریق کنه‌هایی که بر روی بدن دام‌های آلوده (گاو، گوسفند و بز) زندگی می‌کنند را از راه‌های دیگر انتقال بیماری دانست و به افراد توصیه کرد تا حد امکان از تماس با دام خودداری کنند و در صورت دیدن کنه، از له کردن و کشتن آن با دست پرهیز نمایند.

هاشمی نظری بیان کرد تماس ناایمن با خون و ترشحات بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو نیز از راه‌های انتقال بیماری است و به کادر بهداشت، درمان و مراقبان بیماران توصیه کرد هنگام مراقبت، ضمن اجتناب از تماس مستقیم با خون و ترشحات بیمار، نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند.

وی درباره نشانه‌های تب کریمه کنگو گفت: علائم اولیه شامل تب، سردرد شدید، لرز، درد عضلانی و نشانه‌های گوارشی مانند تهوع و استفراغ بوده که به‌صورت ناگهانی بروز می‌کند.

وی افزود در صورت عدم مراجعه به پزشک، وضعیت بیمار رو به وخامت رفته و خونریزی در نقاط مختلف بدن ظاهر می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر ضرورت مراجعه سریع به مراکز درمانی در صورت مشاهده علائم، گفت: افرادی که در دو هفته اخیر در مناطق روستایی بوده‌اند یا با لاشه و ترشحات دام تازه ذبح شده در تماس بوده‌اند یا کنه گزش داشته‌اند، باید در صورت مشاهده علائم سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند تا از نظر تب کریمه کنگو بررسی و درمان شوند.

منبع: مهر

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *