توهید نجفی میرک، روزنامه‌نگار اقتصادی ایرنا، درباره روش جدید تولید خطوط اصلاح‌شده گندم اظهار داشت: “نژاد اصلاح‌شده یا سریع تغییر یافته گندم تحول قابل‌توجهی در اصلاح ارقام گندم در کشور ایجاد کرده و زمان تولید نسل جدید از نظر ژنتیکی را از 5 سال به کمتر کاهش داده است.”

محقق بخش بذر وزارت جهاد کشاورزی و مجموعه تحقیقات بذر بیان کرد: پایه اصلی این روش از سال ۶ آغاز شده و در سال ششم با تیم گلخانه‌ای به اجرا درآمد تا اکنون این فناوری برای گندم نان و دوروم به کار گرفته شود.

نجفی میرک افزود: در روش اصلاح جدید، این فرآیند در گلخانه‌ها و اتاق‌های کنترل‌شده با دما، نور و رطوبت دقیق طی یک سال، ۲ تا ۵ نسل گندم تولید می‌شود، در حالی که تولید گندم معمولی یک سال زمان می‌برد.

عضوی از دانشکده وزارت جهاد کشاورزی و تحقیقات بذر گفت: “اکنون ۴ خط با این روش نوین تولید شده که هزار خط مربوط به گندم دوروم و ۲ خط به گندم نان اختصاص دارد و در آینده این روش برای سایر گیاهان نیز به‌کار گرفته خواهد شد.”

او مزایای کاهش آسیب و افزایش عملکرد را از ویژگی‌های روش اصلاح جدید دانست و ادامه داد: با ترکیب روش‌های گلخانه‌ای و کشت بافت، مدت زمان اصلاح و معرفی ارقام جدید گندم و جو به ۲ تا ۵ سال کاهش می‌یابد که این به معنای صرفه‌جویی دو ساله است.

نجفی میرک اظهار داشت که برای روش گلخانه‌ای نیاز به ۲ تا ۵ متر فضای کشت است و این فناوری برخلاف روش‌های شیمیایی وارداتی، در مصرف زمین، آب و زمان و هزینه‌ها بسیار صرفه‌جویی می‌کند.

یکی از محققان گندم در وزارت کشاورزی اظهار داشت: “نخستین خطوط تولید شده با این روش جدید در چهار سال آینده، پس از مقایسه عملکرد، کیفیت و مقاومت در برابر فشارهای محیطی، برای ارائه به کشاورزان آماده خواهد شد.”

منبع: https://www.irna.ir/news/85854035/%D9%85%D8%AF%D8%AA-%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B5%D9%84%D8%A7%D8%AD-%D8%A8%D8%B0%D8%B1-%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *