مجله خبری کشاورزی/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برداشت نیشکر در ۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان آغاز شده و ارزش اقتصادی محصول تولیدی در سال جاری ۱۸۰ میلیارد ریال برآورد می شود.
صالح محمدی در گفت وگو با مجله خبری کشاورزی، اظهار کرد: همه ساله ۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان گیلان به زیر کشت نیشکر می رود.
وی افزود: شهرستان های صومعه سرا و لنگرود، قطب تولید نیشکر در استان گیلان هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تاریخ کشت این محصول شیرین در استان را نیمه اول اردیبهشت و تاریخ برداشت آن را آذر دانست و تصریح کرد: در زمان کاشت، داشت و برداشت این محصول هیچ گونه سم و کودی توسط نیشکرکاران استان استفاده نشده؛ به همین دلیل شکر سیاه تولید شده از گیاه نیشکر، کیفیت و بازار پسندی مناسبی دارد و در قالب محصول سالم عرضه می شود.
محمدی ادامه داد: روش پخت نیشکر به صورت سنتی در کارگاه های محلی است و در حال حاضر ۲۰ کارگاه سنتی در سطح استان در زمینه فرآوری محصول مشغول به کار هستند.
وی، عملکرد نیشکر در منطقه را هزار و ۲۰۰ کیلوگرم شکر خشک در هکتار دانست و بیان کرد: برداشت نیشکر در استان به تازگی آغاز شده و ارزش اقتصادی محصول تولیدی در سال جاری ۱۸۰ میلیارد ریال برآورد می شود. با توجه به ارزش اقتصادی محصول تولیدی و وجود کارگاه های سنتی فرآوری، کشت این محصول در زمین های کوچک و پراکنده روستایی توصیه می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه نیشکرکاران استان از نیشکرهای برداشت شده، شکر سیاه، دوشاب و کف شکر تولید میکنند، یادآور شد: نیشکر محلی گیلان دارای کیفیت بالا بوده و ارقام محلی به صورت محصول یکساله توسط کشاورزان نیشکرکار کشت می شود.
انتهای پیام
https://www.isna.ir/news/1404091610363/%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF-%DB%B1%DB%B8%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%B4%DA%A9%D8%B1%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%AF%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86