۱۳:۵۲ ۱۹ خرداد ۱۴۰۴

آی آر آر اس اس – مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر اهمیت حیاتی نظام نظارت بر غذا بیان کرد: این سازمان به عنوان مرجع اصلی در نظارت بر تولید مواد غذایی، نقش اساسی در تضمین سلامت و ایمنی غذاها دارد و هدف اصلی آن، اطمینان از کیفیت و ایمنی محصولات غذایی است.

او با اشاره به شاخص‌های نظارتی سازمان غذا و دارو توضیح داد: شبکه گسترده‌ای از آزمایشگاه‌ها برای اجرای این وظیفه فعال است که شامل آزمایشگاه مرجع مادر، ۵۳ آزمایشگاه تخصصی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و جمعاً ۵۴۷ آزمایشگاه مجاز در سراسر کشور می‌شود.

پیرصالحی افزود: آزمایشگاه کنترل غذا و داروی این سازمان موفق به دریافت مجوزهای بین‌المللی مهم از فائو و دو گواهی رسمی از سازمان جهانی بهداشت برای آزمون آفلاتوکسین شده و همچنین مورد تأیید اتحادیه اروپا قرار گرفته است. این امر، شرط ضروری برای صادرات محصولات غذایی مانند پسته به بازار اروپا است.

رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: در همکاری با وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، نظارت‌های زنجیره‌ای از مرحله مزرعه تا سفره انجام می‌شود. همچنین محصولات تراریخته در زمان ترخیص از نظر ژنتیکی کنترل و برچسب‌گذاری دقیق آن‌ها الزامی است.

او در خصوص اقدامات ملی پایش آلودگی‌ها در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ بیان کرد: ۹۶ نوع ماده غذایی از نظر باقی‌مانده آفت‌کش‌ها مورد بررسی قرار گرفته‌اند و بیش از ۳۵ هزار نمونه‌برداری انجام شده است. همچنین ۲۵ هزار نمونه برای فلزات سنگین و ۲۱ هزار نمونه برای نیترات مورد آزمایش قرار گرفته‌اند.

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین اعلام کرد که برنامه‌ای برای ارتقاء ایمنی و سلامت شیر و فرآورده‌های لبنی با هدف کاهش آنتی‌بیوتیک‌ها و افزودنی‌ها و همکاری با مدارس در جریان است.

وی یادآوری کرد: برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس از حدود ۱۲ سال پیش شروع شده و اکنون این میزان به کمتر از ۲ درصد رسیده است که مطابق با استانداردهای بین‌المللی است و در اکثر واحدهای تولیدی کشور رعایت می‌شود.

پیرصالحی با تأکید بر اهمیت سامانه ردیابی و هشدار سریع گفت: همانطور که اتحادیه اروپا سامانه RASFF را دارد، ما نیز نسخه ایرانی این سامانه را طراحی کرده‌ایم. سامانه RASFF ایران که به زودی رونمایی خواهد شد، گامی مهم در ایجاد نظارت شفاف و هوشمند بر ایمنی غذا در کشور است و امیدواریم به سیستم اروپایی متصل گردد.

او افزود: تیم اداره کل فرآورده‌های غذایی و فناوری اطلاعات سازمان، تلاش زیادی برای توسعه این سامانه انجام داده‌اند. این اقدام ایران را در میان معدود کشورهایی قرار می‌دهد که دارای سامانه هشدار سریع ملی برای ایمنی غذا و خوراک دام هستند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به برنامه‌های غنی‌سازی غذا با ریزمغذی‌ها گفت: طی دو دهه گذشته، غنی‌سازی نمک با ید انجام شده، غنی‌سازی آرد با آهن اجرایی شده است و غنی‌سازی آرد با ویتامین D نیز در دست اجرا است.

وی با بیان اینکه ۳۸۰ کارخانه تولید آرد زیر نظر سازمان غذا و دارو فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: ۱۴۰ پروانه تولید آرد کامل صادر شده و امکان تولید نان کامل فراهم شده است.

پیرصالحی تاکید کرد: کاهش اسیدهای چرب ترانس به میزان ۲ درصد در تمامی روغن‌های مصرفی نیز به طور کامل اجرا شده است.

منبع: ایسنا

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *